Home / Blog / Vecht om te winnen. Kickbokslessen voor ondernemers

Vecht om te winnen. Kickbokslessen voor ondernemers

Slava Todavchich

Slava Todavchich

Linkedin August 26, 2020
ondernemer
“Iedereen heeft een plan totdat ze in de mond worden geslagen.” Mike Tyson, wereldkampioen in het zwaargewicht

Wat maakt iemand een geweldige ondernemer? Visie? Passie? Kennis? Ik realiseerde me dat het antwoord is:

Een geweldige ondernemer is een goede vechter die nooit opgeeft met het oog op de markt, obstakels of de hele wereld. Degene die, hoe vaak hij ook valt, zal opstaan ​​om te winnen.

Ik ben altijd een vechter en een strijder geweest. Niet in de zin van letterlijk vechten tegen vijanden, maar mezelf en de omstandigheden overwinnen. Een paar jaar geleden gaf het leven me een paar trappen waar het het meest pijn deed. Zo kwam ik bij de deur van het Kickboxing Institute.

Kickboksen is de afgelopen jaren voor mij meer dan een hobby geworden. Het is mijn manier om mijn lichaam gezond en mijn geest schoon te houden. Dit is wat ik overbreng van de ring naar mijn dagelijkse leven en werk.

Bewustzijn

Een goede stoot van een trap begint in je heupen. Niet van je vuist, hand of been. Je hele lichaam moet in dezelfde vector worden uitgelijnd om maximale kracht te produceren. Je haalt de energie uit de grond door een stap te maken, je heupen en de rest van je lichaam te draaien, en pas dan het momentum in je vuist of je been te kanaliseren. Uitlijning is de sleutel tot het raken van het doel!

Ik gebruik dezelfde aanpak in het bedrijfsleven – gebruik je lef en focus om de hele organisatie in dezelfde richting te brengen om de doelen te bereiken.

Adem!

Je hebt genoeg zuurstof nodig om spierenergie te produceren, maar daar houdt het niet op. Het is ook een manier om je angsten te beheersen en de kracht los te laten. Hetzelfde geldt buiten de ring: we hebben de neiging om onze adem in te houden om emoties te blokkeren of de realiteit onder ogen te zien. Haal bij twijfel of angst drie keer diep adem, je lichaam weet de weg.

Tijdens mijn zakelijke overleggen die niet verliepen zoals verwacht, merkte ik hetzelfde patroon in mijn lichaam. Door me op mijn ademhaling te concentreren, kon ik mijn lichaam ontspannen en me afstemmen op de frequentie van mijn tegenstander.

Verbeter je mobiliteit

De reden waarom ik liever aan kickboksen dan aan boksen doe, is dat de benen erbij betrokken zijn. Je bewegingen moeten vederlicht en zo snel als een kogel zijn. Dit kan alleen worden bereikt met flexibiliteits- en mobiliteitstraining. Knieën, heupen en enkels zijn cruciaal voor stabiliteit en houding in het dagelijks leven.

Hetzelfde kan op het werk worden toegepast: je houding tijdens een vergadering of presentatie is hoe het publiek op je zal reageren. Het is feitelijk wetenschappelijk bewezen dat je houding een bepaald signaal naar je hersenen stuurt en afhankelijk van hoe je je lichaam positioneert, handelt, praat en wordt je op een bepaalde manier waargenomen.

Je bent een ander mens als je schouders breed zijn, je rug recht en je lichaam flexibel. Aan de andere kant zendt een gebogen en stijf lichaam signalen uit die kunnen bijdragen aan een mogelijke depressie.

Een flexibel lichaam leidt tot een flexibeler brein, dat zich openstelt voor het nieuwe.

Vecht niet tegen je schaduwen

Je kunt nooit winnen tegen je eigen schaduw. Dit is het enige gevecht dat je altijd zult verliezen, want “de ergste vijand die je kunt ontmoeten, zal altijd jezelf zijn” (Nietzsche). Al je innerlijke angsten en conflicten worden op je tegenstander geprojecteerd. Wees op je gemak bij jezelf; vecht niet met je innerlijke strijder, maar werk met hem samen – hij is eigenlijk je beste bondgenoot.

De belangrijkste beperking bij de groei van je bedrijf zijn je eigen grenzen. Je kunt niet verder gaan dan de muur waar je innerlijke grenzen en angsten voor je schaduwen op staan ​​geschreven. Als je erin leest, kun je ze gebruiken om je interne capaciteit te vergroten in plaats van te vechten. Je stelt je open voor groei, opent een nieuwe deur in de muur of maakt er je eigen bres in.

Gebruik je gevoel en intuïtie

Voel je tegenstander, speel met hem, projecteer zijn bewegingen. Als je in de ring bent, leef je op dat moment: het verleden bestaat niet en de toekomst komt misschien niet als je een klap mist. Je bewegingen zijn onbewust en je bent in de stroom. Overdenken is gevaarlijk – het vertraagt ​​je.

Intuïtie en gevoel zijn substantieel in het bedrijfsleven, en dat geldt ook voor de stroom. Het is gewoon een onuitgesproken regel!

Laat je innerlijke beesten los

Na een lange dag op kantoor merk ik dat mijn agressie en opgebouwde energie me van binnenuit verbranden.

Voor mij werd kickboksen een manier om mijn innerlijke chemie in balans te brengen. Je voelt je gerevitaliseerd na de training als alle stress, agressie en zorgen verdwijnen.

Een interessante studie zegt dat in primaatgemeenschappen mannen met hogere testosteronniveaus meer kans hebben om dominant en leiders te worden. Door veelvuldige gevechten en agressie naar andere mannen toe, houden ze hun hoge testosteronspiegel op peil. Ik interpoleer hetzelfde naar de ring.

Ondernemen betekent leiderschap in de zakelijke jungle van deze tijd. Met kickboksen maak ik mezelf niet alleen fitter, ik neem ook mijn innerlijke beesten niet mee naar mijn werkplek. Het bevechten ervan helpt me echter om een sterkere en betere versie van mezelf te zijn op het werk.

Zoek een coach

Een coach is niet zomaar iemand die je fysieke conditie traint. Hij is een externe waarnemer. Hij is een persoon buiten het systeem van de ring die je acties observeert en je flow aanpast. Hij is ook je mentor op spirituele wijze, want een gevecht is niet alleen handen en benen naar elkaar te gooien. Het is een botsing van energieën.

Ik heb de hele COVID-zomer 2020 in Kiev getraind met Dmitry, een winnaar van de Europese en Wereldkampioenschappen K1-kampioenschappen. We verbeterden niet alleen mijn vechtvaardigheden, maar ook spraken we veel over Dostojevski en Victor Hugo. Een connectie met je coach op verschillende niveaus zal je vooruitgang enorm versnellen, omdat het ook vertrouwen schept in de coach-studentrelatie.

Hetzelfde geldt voor het zakelijke en persoonlijke leven – je hebt een coach, goeroe, mentor nodig, die je kan helpen observeren en je naar de juiste keuzes kan begeleiden. Het is een bekend feit dat je geen kampioen kunt worden zonder een coach, waarom denk je dan dat je op eigen kracht een succesvolle ondernemer kunt worden?

Op de een of andere manier verspreidde mijn enthousiasme zich over het hele team. Je weet dat je het juist doet als je omgeving interesse begint te krijgen in wat je doet – je verspreidt die magnetische energie. Zo ben ik samen met twee van mijn collega’s uit Kiev gaan trainen.

Conclusie

Kickboksen leert me zoveel over mijn lichaam, mijn geest en mijn bedrijf. Benjamin Hardy staat erop dat de beste creatieve ideeën naar je toe komen als je niet aan het werk bent, rust of iets doet dat niet met het werk te maken heeft. Dit is precies wat er gebeurt als ik op de ring sta.

Bovendien geeft het me nieuwe projecties op mensen om me heen, de capaciteiten die ik bezit en lessen die ik leer. Door opzij te gaan van je zakelijke functies en je tegenstander op de ring te richten, wordt de spanning losgelaten en gaan je hersenen anders werken als je het met de stroom laat meegaan. Wereldkampioen in het zwaargewicht, Wladimir Klitschko, zei: “Niemand wordt als kampioen geboren. Je moet het verdienen door hard te werken. Begin!”. Ik heb veel geluk dat ik de kickboxing heb ontdekt waarin ik de kampioen in mij ontwikkel voor overwinningen in alle gebieden van mijn leven.

Volg ons
Succesvol product bouwen: van idee tot lancering & financiering
Neem contact op

Contact

Meer artikelen

close

Hoe u een VR/AR-ontwikkelingsteam inhuurt

Nu downloaden PDF