Rijkswaterstaat

Industrie: #public sector, #digital transformation, #mobility
Technologie: #React.js, #Python

In de huidige situatie wordt de informatie vastgelegd in grote PDF-bestanden, voor elke respons plan een. Er zijn er duizenden. Voor de verkeersingenieur is het behoorlijk moeilijk en tijdrovend om ze te maken – het maken van pdf’s en het tekenen van stroomdiagrammen en kaarten met Microsoft Visio, evenals het up-to-date houden ervan. Er is ook helemaal geen versiebeheer of overzicht.

Voor de verkeersregelaars hebben ze in status-quo een stapel gedrukte PDF’s op hun bureau staan van de reactieplannen waarvan zij denken dat ze rond die tijd van toepassing zijn (bijvoorbeeld Ringweg Amsterdam gesloten wegens wegwerkzaamheden)

Probleem

Het doel was om state-of-the-art software te ontwikkelen voor het maken en onderhouden van onderdelen, evenals de implementatie van responsplannen en beslissingsondersteuning op een manier die veel sneller, eenvoudiger met meer overzicht en minder fouten is.

Aanpak

De inhoud van deze boeken kon niet gemakkelijk in software worden vertaald. Deze processen waren statisch en jarenlang werd het gedaan met behulp van boeken eerst en later op PDF-documenten. We moesten rekening houden met het 3A (Anyone, Anywhere, Anytime) -principe, de toegankelijkheid en transparantie voor alle belanghebbenden (verkeersingenieurs, verkeersregelaars, contracten, projectmanagers, enz.). Ook moeten de kwaliteit en efficiëntie hoger zijn dan de status-quo.

Resultaat

Het eindresultaat is een unieke state-of-the-art toepassing voor verkeersbeheer, die veel sneller is gebouwd dan bestaande partijen.

De eerste testresultaten waren zeer positief. Met behulp van deze software gaven de eerste resultaten aan dat het maken van een compleet reactieplan binnen een uur kon worden uitgevoerd, terwijl het oude systeem vele dagen of zelfs weken duurde. Routinetaken kunnen zelfs binnen enkele minuten worden uitgevoerd.

Voor de verkeerskundigen is er veel meer overzicht en reflectie van de echte status op de weg. Live verkeersgegevens gebruiken die op de kaart zijn geplot, tussen het geïmplementeerde en beschikbare antwoordplan.

Dankzij ondersteuning voor zwevende autogegevens, allerlei live-triggers en combinatie met andere Open Data, kunnen verkeersingenieurs en verkeersregelaars nieuwe inzichten krijgen, actie ondernemen en de verkeersstroom nog verder verbeteren met deze toepassing.

Moqod en RWS werken in de nabije toekomst aan een concept waarbij de meeste reguliere responsplannen overbodig worden door dynamische automatisch gegenereerde antwoordplannen in te zetten op basis van de gewenste wegsituatie.

“We waren verrast door de snelle ontwikkeling en initiatieven van Moqod”

~ Kin Fai Chan RWS Projectmanager.

Neem contact met ons op!